למרות שיש להם המון במשותף, יש בניהם גם הבדלים מהותיים ומשמעותיים.
מדריך טיולים אינו מורה דרך ולכל טיול יידרש אדם אחר. אז מהם ההבדלים האלו? איך תדעו אם אתם זקוקים למדריך טיולים או למורה דרך? והאם אפשר לוותר על שניהם ולצאת לטייל לבד? צוות המומחים של "אלון בתבור" עושה סדר.
ההבדל המשמעותי הוא בהסמכה
ההסמכה של מורי דרך שונה בדברים רבים מזו של מדריכי טיולים. בעוד מורה דרך יעבור דרך ארוכה עד שיקבל את התעודה הנכספת, למדריך טיולים זה ייקח הרבה פחות זמן. הסמכה של מורי דרך נעשית על-ידי משרד התיירות והיא ניתנת רק לאחר שהמורה מילא את כל דרישות הקורס ועבר את הבחינות בהצלחה. קורס מדריכי טיולים נמשך על פני זמן קצר יותר והוא כולל הרבה פחות חומר. מורי דרך יעברו קורס עזרה ראשונה במהלך הסמכתם לצד חומר רב בגיאוגרפיה, ארכיאולוגיה, תרבות, דת, היסטוריה, ועוד.
הבדל נוסף הוא בסמכויות
לצד ההבדלים הרבים בהסמכה הדרושה לכל אחד מהתפקידים, ישנו הבדל רב בסמכויות הניתנות לכל אחד מהם. סמכויותיו של מורה הדרך הן רבות יותר והם יכולים להדריך טיולים בכל רחבי הארץ. מדריכי טיולים בדרך כלל מורשים להדריך רק באזור מסוים שעליו למדו ולא יוכלו לקחת קבוצות למקומות אחרים. ישנו הבדל נוסף שנמצא בקבוצות המודרכות.
מדריך טיולים לא יכול להדריך כל קבוצה ובאופן כללי הסמכויות שניתנות לו הן מצומצמות יותר.
האם אפשר לצאת לטיול בלי מדריך טיולים ובלי מורה דרך?
אחרי שדיברנו על ההבדלים בין מדריך טיולים למורה דרך, נשאלת השאלה : האם אפשר לצאת לטייל לבד? ובכן, ברמת העיקרון אין שום חוק שמחייב לצאת לטייל עם מדריך ובהחלט תוכלו לעשות את זה בעצמכם ולבדכם. מה גם שיש קסם מיוחד בטיול עצמאי. עם זאת, ישנם טיולים שמחייבים ליווי מדריך או מורה דרך כמו למשל
טיולים של משרד החינוך. כמו כן חשוב להבין שמדריך טיולים (או מורה דרך) לא נועד רק כדי לסמן וי על תקני בטיחות כאלה ואחרים. הוא יכול להוסיף ערך מוסף רב לטיול, להעשיר את הידע של המשתתפים, ולקחת אותם למקומות ייחודיים שרק הוא מכיר.